Vilken härlig dag

Som sagt innan Stella leverarade idag. Hon va på ett underbart humör, kankse liite för pigg – men galet fin. Det är så svårt att veta med fröken Stella när hon e på humör & inte. Idag hade hon hoppat HUUUUS, inte kollat på nåt & levererat. Idag va hon underbar. Nu är planen för stella samma som Elvis. Hon ska trappas ner i 1 vecka, sen ska hon vila i ca 14 dagar, för att sen sättas igång igen. Hon har gått så sjukt bra hela hösten, att en vila sitter bra nu.

Tack mina goingar, ni presterat bra!

Barre & Smilla nolla båda sina klasser. Barre va kung!

Barre & Smilla

Jag & Stella dååååå

TRäffade oxå Linn & Maja som red så fint på sina fina ponnysar. Nolla såklart & riktigt kul att ses 🙂

Känner mig så nöjd över Elvis & Stella denna hösten. Dom förtjänar verkligen lite vila nu. Denna veckan ska stella bara ridas ut & ”varva ner” inga mer träningar, endast 1 markträning med elit laget för NÄÄS nästa vecka. Efter det är det vila i 14 dagar. Hur gör ni mer era hästar, vilar dom nåt nu, eller går dom vidare?

44 thoughts on “Vilken härlig dag

 1. Varför rider smilla med sporrar? Inte direkt för att hon vet hur man använder dom eller behöver det. Samt, varför har ni samma sadel? Du vet väl att det kan skada Stellas och Barres rygg i framtiden lilla gumman 😉

 2. Yes, mina hästar vilar nu! Främst pga att underlaget den här tiden på året där jag bor är totalt omöjligt att rida i, verkligen helt omöjligt! Det går knappt att ta sig mellan hagar och stall! :/

 3. Jag låter min ponny vila i 1-2 veckor innan jul. Sen på jullovet sätter jag igång.

  Så man har något riktigt kul att görs på lovet! 😀

 4. jag låter min ponny ta det lungt några veckor och bara har skoj med den över vinter och tränar varanan vecka och åker ut på någon pay and jump då och då. 🙂
  grym blogg du driver nellie och måste oxå säga att dur grym 🙂

 5. jag har tre tävlingar kvar i år, men sen blir det bara skritta ut en vecka, vila helt en vecka sen skrittas och sättas igång efter ca 22-3 veckor 🙂 inför våren 🙂

 6. Min friser häst ska jag gå i 3 dressyr klasser till sen ska min arab gå 1 klass till sen blir de vila i 2-3 veckor sen ska jag starta med min B ponny en start till sen så är de vila för honom oxå i 2-3 veckor sen så ska min friser häst stå fram till jul där lite skogs promenader lite då & då bara 😉 sen så ska min andra 20 åriga friser pensioneras nästa vecka 😉 min lilla plutt 😉 aja sen blir det nog många starter till våren… vem vet… ksk SM!! :)<3 kram på dej Nellie!
  Kram wimmlan!

 7. Riktigt bra kvalité på bilderna! Gillar variationen på din blogg vad gäller bilder, ena gången är det mobilbild Ala NUmoment och sen dessa fina! Roligt!

 8. NELLIE!!! gud vad du är bra!! Jag måste bara verkligen säga att jag älskar dig och tycker att du rider så otroligt grymt bra!!! Jag önskar att jag såg ut som du men så tur har man inte ;D hoppas du lägger upp det här kommentaren på din blog! Aja frågan är när kommer din nya header?? Kan inte du svara mig genom att skriva det i ett inlägg?? hoppas du läser det här!! PS: love u du är min förebild!! /IDA <3

 9. Min häst har en viloperiod nu fram till jullovet. Egentligen av två anledningar. Dels är det mörkt när jag är hemma. Andra anledningen är att vi (hästen och jag) behöver knyta nya band. Vi tappade kontakten. Behöver börja om känns det som. När jullovet börjar startar jag ridningen igen.
  Grymt ridet båda två! Nellie, Smilla ni äger!

 10. Det är enormt kul att både se och läsa om att det går så bra nu, både för dig och dina ponnys samt din syster och hennes ponny! 🙂
  Våran häst är fortfarande lite under igångsättning från en skada sen två-tre månader tillbaka. Vi kommer inte sätta igång henne helt och hållet för det finns tyvärr inga möjligheter för det nu i vinter. Då hon inte funkar att ha i ridhus så får vi ta tag lite mer på allvar när våren närmar sig! Och då kanske de kommer en ny häst till stallet som jag kan kalla min egna polle! 🙂

 11. Min häst har en tidigare skada som gör att hon blir väldigt stel av att inte hållas igång. Så gör sista tävlingen den 16e sen får hon gå på halvfart över julhelgerna och sen sättas i arbete igen.

 12. Min ponny ska tävlas till helgen sen låter jag min syster ta över hela julen, rider någon gång så det blir ganska lugnt för henne. Min storhäst ska hårdtränas inför nästa tävlingssäsong då det är mycket som behöver få ordning på!

 13. Mitt lilla arabsto ska gå lite lugnare under vintern, bara ha kul, träna lite markarbete fast i uteritter – kanske något dressyrpass men mest finslipa liksom. Sen vilar hon januari månad när vi sätter igång travhästarna. Efter det blir det hårdträning inför kommande tävlingar både hoppning och dressyr. LÄNGTAR!

 14. Du är min förebild Nellie! Har lite då & då läst din blogg, du har inspirerat mig, fått mig på gott humör, och fåt mig att vilja börja rida! Du har gjort så att jag har fastnat för mode, och att verkligen tro på sina drömmar. Du gjorde den lilla flickan stor, du ska vara så stolt över dig.
  Har också sparat din blogg på min hemskärm på mon iPhone, så nu kommer jag komma ihåg att läsa din blogg varje dag, har även döpt den till ”Förebild <3"
  Tack! <3

 15. Min c-ponny rids lugnt nu fram till jul. Har bara en regional hopptävling kvar, adventshoppet i Värnamo och efter det så blir det lugna ridpass så att jag ska kunna komma igång och tävla sen till januari-februari :).
  Kram Alice! 😀

 16. Min ponny får ingen vila iochmed vi har precis fått hoppningen att funger och komma upp på lite höjd haha;) tävlingarna är lite tätt för att han ska hinna få en vila nu men v.8 ska han få en hel veckas vila för vi reser bort. dock kanske nån longering så han får röra lite på sig:)

 17. Hej bästa Nellie! Såååååå fina Smilla o Barre är tsm, men det är du och dina ponysar också! Min ena ponny har vintervila redan, eftersom det inte finns några ponnytravtävlingar nu, men min andra ska ut på en L:C om en vecka och sen är det vila för honom oxå! Jag är typ en ett JÄTTESTORT fan av dig, tänkte lägga ner ridningen när jag inte hittade ngn ponny men så hittade jag din blogg, och nu har jag två fina älsklingar ute i stallet! Tack Nellie!
  (Tror inte du läser detta men jaja)
  Mvh Mathilda

 18. Nja, min ponny har just kommit hem efter att ha varit på höst-bete en månad. Han e väldigt springig och stökig just nu, blir helt överpigg om han får stå en dag. Så ingen vila för min lilla 4-åring 😉

 19. min medryttar ponny får hårdträning då vi inte känner varran och då hans andra medryttare slutar ska jag verkligen kämpa på

 20. Linnea Norrman: Sluta upp med kalla andra ”lilla gumman”!!! Det kan ju vara så att de har sadlar av samma märke men med olika bomvidd? Hästarna kanske passar i samma sadel? Vad vet du egentligen? Och om Smilla kan rida med sporrar eller inte vet väl inte du?
  Tjejer som kallar andra tjejer ”Lilla Gumman” är bara så tragiska.

  Nellie: Det syns verkligen att du har lagt ner mycket arbete på henne! Super fin ponny!

 21. enligt mig så behöver inte hästar gå och skrutta i hagar utan kan gå i skogen eller liknande året runt om dom inte är väldigt unga dock har jag ändå gett min häst lite vila då det har varit kolmörkt klockan fyra. Nu ska jag dock flytta min lilla ponny till ett stall med ridhus 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *