Att våga

Vissa tror säkert att jag sitter här bakom min skärm & mallar mig. Hostar ut power hit & dit, men egentligen inte vågar nånting. Right?

Det är så fel.

Jag är en OTROLIGT orädd person, som verkligen kämpar för att få det jag vill. Verkligen KÄMPAR att nå mina mål & vågar göra det där extra för att nå dom. Det kan vara små saker, som betyder mycket för just dig, eller stora saker för nån annan. Men bara känslan att VÅGA e enorm.  Jag gjorde en sak sak igår. Känslan efteråt var ungefär samma som att kanske vinna SM eller gått på månen, iallafall i mina tankar. En sak jag velat GÖRA en längre tid, som jag ALDRIG egentligen skulle vågat, BAM gjorde jag.

Som sagt, känslan efteråt var skakig, magisk, galet…blandat med gåshud på hela kroppen ihop med att jag barfota ville dansa indiandans samtidigt som jag skrek :

– HELA VÄRLDEN ÄR MIN!!

Grejjen vill & kan jag inte berätta här. Men jag kan dela tanken att ”gör det ni vill”. Även om man fölorar på att göra det, så skitsamma. Känslan att gjort det är en vinst i sig.

Några exempel.

Du & din ponny vill starta en högre klass. Men vågar inte.

Bara samla ditt mod, anmäl dig & njut av varje språng. Även om ni vägrar ut er på 3:an så tänk på att du stått på startlistan. Du & din ponny ihop. Ni tatt er över 1,2 & 3……fine om inte ni kom hela vägen. Så är ni endå på gång. Är det ponnyn eller du som inte vågar, eller kanske ni 2 ihop ? Struntsamma, du har iallafall bevisat för dig & din ponny att DU tror på er 2.

Killen du är kär i vet inget.

Att säga till nån ”jag är kär i dig” är sjukt svårt. Man lämnar ut sig själv as mycket. Sin innersta hemlighet. Men so? Jag har själv vart kär i en kille som inte vart kär i mig, men whatever. Att vara ärlig mot sig själv & SINA känslor är så mycket mer värt. Skulle han skratta åt dig om du talar om det, så är HAN mer osäker än dig. Att våga tala om för nån ”jag tycket om dig” DET är ord som är värt så STOR respekt från dig som säger det. Du har VUNNIT nåt i att bara VÅGA vara ärlig 😉

Detta är inget mickmac jag bara sitter & skriver ihop nu. Jag menar det. Att hoppa LA var för mig en STOR big big NONO för ett tag sen. Kolla nu, nu hoppar jag & bellman 1,26 hög bana efter bana på 1 METER, ibland högre. En liten B ponny, hoppar 1 meters BANA som ingenting, Språng efter språng, 3 kombinaioner & annat.

Gör det IRL life. Skit  bloggvärlden. Det är den falskaste platsen på jorden 😉 Gör det bara & gör det med stil. Ni kommer vara så sjukt stolta över er själva sen, TRO mig. Jag vet. Somna själv med ett leende på läpparna igår 🙂

Tro mig. Jag vågar. Då vågar NI med !

GO GIRLS, i belive in you

 

38 thoughts on “Att våga

 1. Hej hej Nellie, jag hoppas att läser det här för det är ganska roligt. Jag drömde om dig inatt och de va inget snuskigt om du tror det. Du, jag och din kompis var på en slags camping med becki som är Isabellas häst och konstigt nog hade du en fladdermus som husdjur. Vi skulle rida på en hoppbana som fanns där och du fråga mig om jag ville börja. Så jag satte mig i sadeln och red iväg med hästen och din fladdermus. Jag skrittade lugnt och kollade på alla stugor och sånt men plötsligt blir båda djuren helt galna så din fladdermus flyger in i en camping stuga och jag flyger av på becki som skenar bort i galopp. Jag får paniiiik! Så jag springer först in till stuga som fladdermusen är i men jag får inte tag på den så jag kallar på min pappa som råkar döda fladder musen, jag börjar gråta och springer och letar efter becki men hon är borta, så jag går skamset tillbaka till fig och din vän och när jag exakt ska berätta va som hade hänt vaknar jag av att jag hade gråtit på riktigt jag ville bara berätta det här // saga

 2. Sååå sjukt jkla fint skrivet, det fick mig verkligen att fundera. Jag är dålig på att tro på mig själv inom ridningen, men ditt inlägg fick mig att tänka ”varför skulle det vara omöjligt för mig att hoppa 70 cm?!” (skulle gärna vilja det men mitt självförtroende sviker alltid i sista sekund)
  Tack så otroligt mycket Nellie, för att du lägger ner tid på att skriva långa välskrivna inlägg & för att du gör mig STARK<3
  Kram

 3. Hej Nellie vilken dag ska du tävla bellman i sm skulle va kul och titta när du är i närheten 😉 Tacksam för svar
  p,s skit fint skrivet<3

 4. Tack Nellie för att du lägger upp sådanna fina texter. Du har gott mig starkare! Nu ger jag mig upp på 1,10 tack för ditt stöd till alla! du är så bra och duktig och ,ja allt det där! Jag tror att jag är stark nog att berätta för killen jag är kär i att jag gillar honom! Tack Nellie<3

 5. Jag måste säga att jag beundrar dina texter enormt! Avgudar din starka sida & att du vågar. Själv hade jag aldrig vågat berätta för den jag gillar att jag gör det. Men jag ska jobba på det & tänka på denna texten när jag ska göra något jag backar för..<3

 6. det där var otroligt bra skrivet!
  bara de orden du skrev stärckte mitt självförtroende!
  jag skulle himmlans gärna vilja träffa dig !
  hahaha, vet jag är inte speciellt för dig som kommenterar häär!
  men för mig är du otroligt mycket! 🙂

  skulle vara kul om du svarar pa min blogg 😀

 7. Faktiskt väldigt fint skrivet… Jo de så att min favorithäst är en shettlandsponny som jag snart är lite för lång för men vill satsa allt detta året på den. Och hon spriger bara förbi hindren hela tiden så jag vill inte starta en högre klass men henne. men när jag började läsa din blogg och nu när du skerv detta FINA inlägget så har bestämt mig att jag ska starta högre med henne! Som du sa kan du såkan väl jag också! Ellerhur

 8. Din blogg är verkligen grym, man läser deepshit efter deepshit och shit va man mår bra efteråt. Du får mig att TRO, att VÅGA göra något litet extra. Tänka , drömma saker jag inte vågat innan. Du får mig att hoppas, på att nångång kommer jag göra DET. Det kan va olika saker varje gång jag läser, ena dagen höja hindret några cm till och hoppa lite mer HÖJD. Andra dagen, kanske skriva hej till killen jag smygkollat på i flera månader men aldrig vågat göra något. Shit, han svara inte men what ever, de finns fler killar right? Men asså, kan inte sluta skriva till dig. FÖRKLARA HUR GRYM DU ÄR! du är 12 år och gör min värld bättre, jag är liksom 15 år och har en 12 åring som förebild, känns helt otroligt, Nellie berntsson världens coolaste 00:a, de är min förebild det. Varje gång jag kommenterar skriver jag samma sak, du är grym nellie, sluta aldrig vara DU! Önska jag våga gå fram till dig alla de gånger jag sett dig. Krama dig och berätta face to face hur jävla grym du är . Tack för att du finns, tack för att du bloggar och gör många småtjejer – och stora tjejer (och killars) värld bättre.

 9. Mitt självförtroende tog mig flera år att bygga upp, men den jag litade mest på i hela världen rivde ner det med bara några meningar! Men du skriver så himla fint om allt o alla att det känns som om jag får lite av ditt självförtroende

  Tack underbaraste Nellie för att du får mig att våga♥

 10. As bra skrivet!! Jag har länge vårt hopprädd verkligen as rädd vågade inte ens hoppa över ett 30 kryss. Men jag kämpade på anmälde mig till runsten hoppade 50 cm och 4 fel men vi kom runt det var en stor känsla för mig .. nu igår var jag med i en 60 tävling. Kom runt och jag är verkligen as nöjd med det! Dock ramlade jag av efter sista hindret så jag ligger säng liggande nu med ett knä dubbelt så stort som de andra och inte kan gå ”)

 11. shit, jag är snart 17 och du är 11, kan ändå bli peppad och inspirerad av hur du skriver, faan vad bra du är!

 12. Vilket sammanträffande, jag anmälde mig idag till en LB med ”min” ponny. Jag har varit lite osäker om jag skulle starta LB eller LC men valde LB.
  Nu inser jag att det inte gör något om vi vägrar ut oss, bara vi har roligt och som du skrev NJUTER 🙂

 13. Så sjukt bra skrivet! jag gillar en , och har gjort det ett längre tag nu.
  vi är bra kompisar, och har varit ihop förut. Jag har ingenaning om han gillar mig tillbaka och har därför inte vågat säga något… MEN nu tror jag fanimej jag ska berätta för han! Om han inte gillar mig tillbaka… WHATEVER!
  det är jag som har ”vunnit” ändå efter som jag vågade tro på mig själv!
  Tack så mycket för att du skrev det här! Nu har jag äntligen förståt!

  p.s fast jag är ändå super nervös… äh… spelar roll;)

 14. Nellie, du är så underbar. Du är så otroligt grym att jag inte kan låta bli att bli glad när jag läser detta. Min lillebror är lika gammal som dig och jag skulle nog aldrig kunna tänka mig honom säga eller skriva något som detta inlägget. Det är så fantastiskt att du peppar folk och skriver så vettiga saker. Du är inte en av alla attention bloggare som gör allt för att folk ska se dig. Du är dig själv och du gör din grej, du skiter i vad alla andra tycker. DU är helt enkelt grym! Jag är 17år och du inspirerar mig varje gång du skriver detta och inlägg liknande detta.
  YO GO GIRL!
  Kram 🙂

 15. Det där med att man anmäler hästen och sig själv till en större tävling och högre hinder hände mig. Fast det var inte mitt val. Jaja jag blev utvald till DM i hoppning och blev såå nervös! Hindrena låg på ca 65- 85. Ingen match för dig förstår jag men för mig var det stort!! Jag rider på ridskola och fick då en liten mentill tjock ponny som hette Monarch. Trode såklart att han skulle klara alla hinder bara sådär som alla hade sagt till mig . Men så blev det inte…! Dagen innan tävlingen så skulle hinderna byggas upp i olika höjder och olika breda oxrar.
  Jag var så närvös så jag trode att jag skulle dö.
  Sedan på kvällen så hjälpte mamna till med att tagga tagga tagga mig. Och sedan på tävlingsdagen så hade jag en ren ny duschad liten ponni som skulle in på banan . Första hindret var en liten oxer. Det gick bra men Monarch var seeg asså. La på med spöt och skänklafe och smackade men han gick inte speciellt fortare… Men han klarade iaf det hindret. Sen när nästa höga räcke kom då stannade han. Jag vände honom och kom igen på räcket. Men han stannde. Då blev jag orolig och ledsen för jag ville ju inte vägra ut mig i min första större tävling.. Och jag vände Monarch och skänklade på honom ordentligt. Då hoppade han iaf! Sen så kom jag på 3:an en hög och bred oxer. Jag visste ju oxå att om han inte hoppar nu så blir vi ju diskade. Och rosetten var ju så gott som borta nu asså. Men jag skänklar på ordentligt igen och satsar och styr på tren. Men han stannar. Då hör jag rösten i högtalarna som säger ” 3 vagringar betyder att du tyvärr har vägrat ut dig” VILKEN KÄNSLA.. Jag skrittar ut ur manegen besviken och ledsen.
  Och idag när jag läste det du skrev så undrar jag egentligen varför jag inte gjorde och tänkte så ist??
  Tack Nellie för att du har hjälpt mig att hitta vad jag behöver! 🙂
  Hoppas att du läser det jag skrev. 🙂

 16. Om killen jag precis blivit störtkär i har flickvän då ? Men han e väldigt på endå o går o håller mig runt nacken när vi går på stan medmera men jag vet att han e kär i sin flickvän. Han kramar mig jättelänge varje gång vi ses, hur ska jag göra ? puss o kram från en tjej som e olyckligt kär.

 17. sjukt bra inlägg! nästa vecka ska jag hoppa 1 m bana för tränare, man fick själv välja höjd på hindrena, annars brukar jag hoppa ca 80 cm bana, men nu har jag läst det här och bestämde mig för att hoppa högre! alla på stallet är lite förvånade och tycker de e för högt för mig o min ponny, men som du skrev: ”du har iaf bevisat för din ponny att du tror på er 2” älskar den meningen! jag ska njuta av hela träningen även om det går åt skogen! jag VÅGAR, det är det som räknas! världens bästa inlägg! <3 det är tack vare DIG jag vågar nu, ska skita i vad andra säger, ska bara köra på! TACK för att du skrev det här inlägget, hade säkert aldrig hoppat högre om du inte skrivit just dom där meningarna! <3

 18. Hej Nellie! hur gör man så man får två bilder i en bild !!!!! snälla svara jag vet inte hur man gör snälla !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 19. Hej Nellie! hur gör man så man får två bilder i en bild !!!!! snälla svara jag vet inte hur man gör snälla !!!!!!!!!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *